Rob Plante

Geboren in een Voorburgs nest (10 mei 1960), verbaasde Plante al op zeer jonge leeftijd vriend en vijand met zijn bijzondere tekentalent. Indianen, voetballers, ridders en droomlandschappen vulden blok na blok na blok. Tot wanhoop van zijn ouders die hem met niets anders konden plezieren dan nog meer tekenblokken en potloden.

Hij worstelde de middelbare school (St.-Maartenscollege te Voorburg) door, voortgejaagd door schilder John Torenbeek die de grillige leerling als een wijs meester enigszins trachtte te begeleiden.

Plante beklom de trap van Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Goeroes als Gerrit Noordzij (letters), Alphons van Heusden (illustrator), Jacques Janssen  (typograaf) en Mike Toner (fotograaf en illustrator) verbaasden zich over de vreemde tegenstrijdigheden van de jonge ontwerper. Totaal gebrek aan culturele basis, gecombineerd met een toch wel uitzonderlijk tekentalent leverde bizarre resultaten en hilarische situaties op.

Na enkele stageomzwervingen (oa. Uitgeverij Bzzth), belandde Plante als jongste ontwerper en duvelstoejager op de afdeling Co-producties van Sijthoff Pers, waar de liefde voor het ontwerpersvak begon te groeien. Het werd serieuzer in Rotterdam, waar hij als adjunct-directeur een filiaal van een creatief bureau (Fullhouse Creatieve Diensten) op poten zette. Tien jaar lang hard werken leverde hem een hoop ervaring, inspiratie en contacten op. Zoveel dat hij nu de sprong waagt en zijn eigen bureau begint: Roberts' Concept en Creatie te Leerdam.

De laatste jaren kwam het tekenen en schilderen in de knel. De grote stad verstomde zijn uitbundigheid. De weidsheid van de polder lokte. De verhuizing naar het midden van het land, de komst van zijn zoons, nieuwe perspectieven: Plante tekent en schildert weer. Grote doeken, kleurig, vrij, met rondborstige dames, kleine slimme vogels en dieren. Bij voorkeur in olie, maar ook met acryl of oliepastel. Vaardig, verrassend  en onconventioneel.

Voor informatie  kunt U zich wenden tot de kunstenaar zelf:

Rob Plante
Lisdoddelaan 23
4143 VG  Leerdam
T(0345) 632 802
  galatin@wxs.nl